IoT

 Signum Engineering startte met haar IoT verhaal in 2008 met de constructie van autonome meettoestellen voor landbouwtoepassingen. In samenwerking met Inagro werd het eerste volledige IoT platform uitgerold ten behoeve van haar onderzoekers: data was voortaan altijd en overal beschikbaar.
 Onze klant CowsOnWeb” volgt jaarlijks ongeveer 8.000 dieren op tijdens de laatste weken van de dracht met behulp van de sensoren en gateways die we hiervoor speciaal hebben ontwikkeld. Daarnaast hebben we voor hen een halsband ontwikkeld die het gedrag van het dier in kaart moet brengt en afwijkingen hierin signaleert.
Het door Signum Engineering volledig autonome meettoestel, gevoed op zonne-energie, laat toe om diverse parameters uit de omgeving te meten (temperatuur,  luchtvochtigheid, neerslag, straling, bladnat, het vochtgehalte, de geleidbaarheid en de temperatuur van de bodem).  De meetgegevens worden over GPRS verstuurd naar de cloud. Tevens functioneert het meetstation als gateway voor een lokaal draadloos netwerk. Hierdoor kan het meetsysteem worden uitgebreid met  sensoren op een afstand < 1km. Het systeem wordt veelvuldig gebruikt voor onderzoeksdoeleinden en als ‘early warning’ systeem bij plantziektes.
Meetsysteem voor voermengwagens. Dit systeem weegt de ingrediƫnten tijdens de bereiding van het dierlijk dieet en gaat na waar en hoeveel er wordt afgezet bij welke dieren. De tractormodule communiceert over BLE met een smartphone die op zijn beurt communiceert met de cloud gebaseerde dieetsoftware.